haakon-litenDr. Haakon Smith er daglig leder for Oslo Musikkakademi. Han har undervist i klaverspill på Nyack College i Nyack, New York. Haakon er piano solist og akkompagnatør, i tillegg til organist i mange kirker i Oslo-området. Han har vært akkompagnatør for elever av ledende sangpedagoger som Herta Glaz og George Shirley og deres elever. Haakon Smith er hovedakkompagnatør på Oslo Musikkakademi og privat instruktør i piano.

Haakon Smith har en doktorgrad (Ed.D.C.T.), en Master of Arts og en Master of Education i klaverpedagogikk fra Columbia University. Der studerte han hos Professor Robert Pace, og Ada Kopetz Korf (piano), Eugenia Earle (cembalo) og Bert Konowitz (jazz imrovisasjon). Haakon har også en Bachelor of Arts i musikk fra St. Olaf College i Northfield, Minnesota. Ellers har han musikkstudier ved Aspen Summer Music Festival i Aspen, Colorado hvor han studerte med Rita Sloan (klaver akkompagnement) og Robert Spillman (klaver). Haakon har også hatt musikkstudier på Juilliard School of Music (med Herbert Stessin) gjennom et interim kurs i musikk ved St. Olaf College.

I Oslo har Haakon studert klaverspill med blant andre Einar Steen-Nøkleberg og Erling Westher.

I Norge har Haakon en klavereksamen fra Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger hvor han studerte klaverspill med Erling Ragnar Eriksen. Der deltok han i mesterkurs med Jens Harald Bratlie (klaver) og Ketil Haugsand (cembalo).

Haakon har også deltatt i mesterkurs med Robert Riefling. Han har ellers studert klaver akkompagnement med Robert Levin. Haakon Smith har holdt konserter i USA og mange europeiske land, ofte sammen med sin kone Martha Smith.